Free your body, mind & soul … Leve de lente!

Terug naar blog

body-mind-soul-leve-lente

Het voorjaar is hét moment om jezelf opnieuw uit te vinden en positieve energie te putten uit de natuur. Hup, snel naar buiten! De dagen worden langer, de temperaturen zachter, en al het groen komt terug … Volop genieten dus van die heerlijke lente!

Leve de lente-energie

De natuur in

Laat je meevoeren door de dynamiek van de ontluikende natuur. Trek het bos in en blijf stilstaan: spits je oren, adem diep in en bespeur de eerste tekenen van de nieuwe groei. Overal om je heen ontwaakt het leven, voel die energie!

Een frisse blik

Vind jezelf opnieuw uit door de platgetreden paden te verlaten. Verken nieuwe horizonten en durf op ontdekking te gaan. Sporten, vrije tijd, hobby’s, zingen, koken, reizen … Kies voor het avontuur en krijg een nieuwe, frisse blik.

Het 3D-systeem

  • 3D, zoals in: Vitamine D: Tank jezelf vol met een flinke portie licht om je immuniteit te versterken, je weer vrolijk te voelen en te lachen (ga wandelen, bewegen in de buitenlucht, fietsen, skaten …).
  • DADA: Haal je geest van onder het stof en laat je creativiteit en verbeelding de vrije loop. Tijd om vraagtekens te plaatsen bij vastgeroeste overtuigingen en ideologische, esthetische en politieke zekerheden door je eigen kunstenaarsziel te activeren.
  • Desire: Geef jezelf de tijd om weer aansluiting te vinden bij je diepste verlangens en duidelijk af te bakenen waarvan jij gelukkig wordt, wat je écht plezier doet en energie geeft. Maak een lijst van alle dromen die je had als kind, zorg goed voor je lichaam en geest en durf jezelf te zijn, zonder masker en ver weg van elk ego.

Prikkel je zintuigen

Weg met verspilling!

In dit seizoen vinden we de heerlijkste groenten terug in ons bord, zoals artisjok, selder, sla, erwtjes, paprika … Eindelijk kun je die goede voornemens voor 2018 waarmaken en verspilling tegengaan. Hoe ga je aan de slag? Maak pesto van radijsloof, chips van pastinaakschillen, risotto met preigroen … Laat je fantasie de vrije loop en tover de minst aantrekkelijke delen van groenten om in heuse topcreaties!

Omega 3 bijtanken

Niet alleen groenten zijn seizoensgebonden, ook vis. Kies in de lente voor kabeljauw, koolvis, makreel, tong, zalm en sint-jakobsschelpen. Maak ze klaar in een papillot, carpaccio of gewoon gegrild: deze vissoorten leveren je kostbare omega 3, de befaamde vetzuren die je nodig hebt voor een gezond hart en gezonde bloedvaten.

Wie lente zegt, zegt Pasen

En wie Pasen zegt, zegt chocolade! Overdrijf daarmee uiteraard niet … Bedenk een paar bijzondere lekkernijen die je Paasbrunch toegevoegde waarde geven, zoals chocoladebrownies met rode biet of chocoladefondant met avocado. Verbluf je gasten!